Zur Startseite

Scientific Conferenties

Oktober 2014 - Conferentie aan de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen RheinMain - Wiesbaden, Duitsland

Details 

Eind oktober beleefden de KNX wetenschappelijke partners weer hun tweejaarlijks hoogtepunt met de organisatie van de KNX Wetenschappelijke Conferentie.

In tegenstelling tot de editie van 2012 (die op Gran Canaria in Spanje werd gehouden), had KNX dit keer gekozen voor een wat beter bereikbare bestemming: in Wiesbaden, Duitsland dicht bij Frankfurt, aan de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen RheinMain.

Het publiek bestond uit meer dan 60 deelnemers met wederom een mooie mix van verschillende achtergronden. Dit bleek ook uit de bijdragen: die kwamen zowel van het bedrijfsleven als van de wetenschappelijke partners.

Net als tijdens conferentie op Gran Canaria –
waar dit voor het eerst werd gedaan – werd het publiek ook dit jaar uitgenodigd de bijdragen te beoordelen en een stem uit te brengen. De KNX Scientific Award 2014 zou worden toegekend aan de beste presentatie, waarbij niet alleen gelet zou worden op de nieuwheid van het onderwerp of de algehele kwaliteit van de presentatie, maar ook op de toegevoegde waarde van het onderwerp voor KNX.

Na stemming van het publiek bleek dat de presentatie van Dr. Pees van Gira over het gebruik van wifi voor KNX communicatie op de derde plaats was geëindigd, dat de demonstratie van de krachtige ETS App ‘Moovin’ Group’van de heer Le Men van ABB Newron Systems tweede was geworden, en dat de presentatie van de heer Praus van de University of Applied Sciences Technikum Wien over KNX en Veiligheid op de eerste plaats was geëindigd. Daardoor werd hij de gelukkige winnaar van de € 3.000,- aan prijzengeld.

De conferentie toonde opnieuw aan dat KNX een uitdagende toekomst te wachten staat en dat het publiek de wetenschappelijke conferentie van grote waarde acht voor de uitwisseling van standpunten over de voortdurende technische ontwikkelingen, die direct of indirect bepalend zijn voor de toekomst van KNX.

 

Oktober 2014 - KNX Development Getting Started Workshop aan de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen RheinMain - Wiesbaden, Duitsland

Details 

Zo’n 60 deelnemers hebben eind oktober in Wiesbaden, Duitsland deelgenomen aan een KNX Development Getting Started Workshop die werd georganiseerd op het terrein van de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen RheinMain.

Tijdens deze workshop voor bestaande en potentiële KNX leden informeerden alle toonaangevende KNX aanbieders van door KNX gecertificeerde systeemcomponenten en stack-oplossingen het publiek over de door KNX gecertificeerde Physical Layer-implementaties, de KNX stacks voor verschillende KNX modellen op verschillende microprocessorplatforms en KNX ontwikkelomgevingen.

KNX wil de bedrijven Elmos, ISE, ON Semiconductor, Siemens, Tapko en Weinzierl bedanken voor hun waardevolle bijdragen, evenals de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen RheinMain voor haar gastvrijheid. Dank gaat ook uit naar TÜV Rheinland, die een gastoptreden verzorgde om uitleg te geven over hun diensten als officieel erkend KNX testlab voor het uitvoeren van KNX interactiviteit-/functionaliteittests en om het publiek kennis te laten maken met de beginselen van het certificeringsproces van een KNX product.

 

November 2012: Conferentie in de universiteit van Las Palmas de Gran Canaria, Spanje

Details

De tweejaarlijkse KNX Scientific Conferentie vond plaats in de universiteit van Las Palmas de Gran Canaria, Spanje op 5 en 6 november 2012. Er werden in totaal 20 presentaties gegeven over onderwerpen zoals KNX systeeminnovaties, veiligheid en webdiensten, klantenoplossingen, interfacing en applicaties.

De KNX Scientific Award 2012 werd uitgereikt aan de beste presentatie van de conferentie op basis van volgende criteria: innovativiteit van het onderwerp, toegevoegde waarde voor KNX, duidelijkheid van de presentatie en de algemene kwaliteit. Professor Wolfgang Kastner van de Weense universiteit voor technologie werd verkozen als winnaar en kreeg de trofee en een cheque met een waarde van €3000.

De tweede dag werd er na de lunch een bezoek gebracht aan de luchthaven van Gran Canaria. Mr Santiago González Pestana was onze gids en we zijn het luchthavenpersoneel dankbaar voor een warme ontvangst en interessant bezoek.

Presentaties, papers en foto’s kunnen worden gedownload door op de links te klikken.

We zijn Professor Domingo Benítez Diaz en zijn collega’s dankbaar. Zij zorgden voor een vlot verloop van de conferentie. Het was voor ons een groot plezier te gast te zijn bij de universiteit van Las Palmas de Gran Canaria.

 

November 2010: Conferentie in de Openbare Universiteit van Navarra, Spanje

Details

De KNX Scientific Conferentie vond plaats op 4 en 5 november in de Openbare Universiteit van Navarra (Spanje). Tijdens deze bijeenkomst presenteerden 24 sprekers aan totaal 86 aanwezigen belangrijke onderwerpen zoals: IP en webdiensten met KNX, nieuwe software en applicaties van KNX en gebaseerd op KNX, nieuwe interfaces en KNX-systeemevoluties en ontwikkelingen.

Bovendien werd de conferentie afgesloten met een bezoek aan het lokaal Parlement waar de KNX Scientific Award werd uitgereikt aan: Georg Neugschwandtner voor zijn project: Congestie controle in gebouwautomatiseringsnetwerken:

Foto’s en presentaties kunnen worden gedownload door op de links te klikken.

Bedankt, Mr Carlos Fernández Valdivieso en Mr Ignacio R. Matías, voor het zorgen voor een succesvolle conferentie.

 

November 2008: Conference De Nayer Instituut, Jan De Nayerlaan 5,

Details

De KNX Scientific Conference 2008 vond plaats op 20 en 21 november in het De Nayer Instiuut in St. Katelijne-Waver. Meer dan 70 personen woonden de conferentie bij en werden geïnformeerd over verscheidene topics, zoals KNX/IP en energie-efficiëntie om maar enkele te noemen.

De presentaties zijn te vinden op de KNX-website.

Wij zijn Mr Jan dankbaar wiens moeite zorgde voor een succesvolle conferentie.

 

November 2007: Conferentie bij Fraunhofer Instituut IMS, Duisburg, Duitsland

Details

De KNX Scientific Conferentie 2007 werd gehouden in het Fraunhofer Instituut IMS in Duisburg op 15-16 november.   

Vele onderwerpen kwamen aan de beurt   en de 2 dagen werden afgesloten met een bezoek aan het inHaus-Centre, Europa’s vooraanstaande centrum voor ontwikkeling en testen van technologie in intelligente gebouwen. Wij bedanken het personeel van het instituut voor de rondleiding.

De KNX Scientific Conferentie is de kans voor leden om hun werk te presenteren en in contact te komen met fabrikanten. KNX Members kunnen hun nieuwigheden en ideeën presenteren. Over de jaren heen zijn er vele vruchtvolle samenwerkingen tot stand gebracht en de conferentie wordt steeds populairder.   

Wij danken Mr. Scherer en Mr. Torsten Stevens van het Fraunhofer Instituut IMS voor het hosten van de conferentie en Ms. Sigrid van Kempen voor een vlotte organisatie.

 

November 2006: Conferentie bij TU Wenen, Oostenrijk

Details

De KNX Scientific Conferentie 2006 vond plaats in de technische universiteit van Wenen op 9-10 november. Sprekers kwamen uit Oostenrijk, België, Tsjechië, Duitsland, Italië, Polen, Spanje en Verenigd Koninkrijk.

De receptie op 9 november vond plaats in het stadhuis van Wenen. Het was een genoegen voor KNX Association om de receptie te hosten in dit prestigieuze gebouw.

Op dezelfde plaats werd de KNX Scientific Award 2006 uitgereikt aan Mr Wolfgang Granzer van de technische universiteit Wenen. Zijn paper ‘Veiligheid in genetwerkte gebouwautomatiseringssystemen’ maakte indruk op de jury.

Professor Dr. Wolfgang Kastner en zijn team worden gefeliciteerd met deze succesvolle conferentie.

 

September 2005: Conferentie bij ISTI Instituut, Pisa, Italië

Details  

De KNX Scientific Conferentie 2005 werd gehouden op 15-16 september in Pisa, Italië in het Istituto di Scienza e Tecnologie dell’Informazione (ISTI).

Wij danken Mr Bandinelli en zijn team, voor alle moeite die meehielpen aan het succes van de conferentie.

 

Oktober 2004: Conferentie bij FH Deggendorf, Duitsland

Details  

In samenwerking met de FH Deggendorf organiseerde KNX Association deze conferentie. Het doel van deze conferentie is het verenigen van de industrie, vertegenwoordigd door de KNX Members, met de wereld van wetenschap, vertegenwoordigd door de universiteiten en technische hogescholen wereldwijd.

Deze conferentie is gebaseerd op nieuwe ideeën in onderzoek en promotiedoeleinden enerzijds en systeemontwikkeling anderzijds, de industrie. Deze informatie-uitwisseling en partnerschap is het hoofddoel van deze conferentie.

KNX Association  organiseerde voor de 2e keer de KNX Scientific conferentie, nu gehost door Fachhochschule Deggendorf,. Meer dan 60 personen, inclusief delegaties uit het Verre Oosten, woonden de conferentie bij.

De KNX Scientific Conferentie wordt elk jaar georganiseerd als uitwisselingsplatform tussen KNX Members en KNX Scientific Partners, nl. Universiteiten en technische instituten. Fabrikanten presenteren hun laatste productnieuwigheden en KNX Scientific Partners krijgen de kans mogelijke toekomstige innovaties te presenteren over de KNX-technologie, bijvoorbeeld zoals onderzocht in studieprojecten.

 

Oktober 2003: Conferentie bij Uni Kassel

Details

De KNX Scientific Conferentie 2003 werd gehouden op de universiteit van Kassel, Duitsland op 8 en 9 oktober.

We bedanken Mr Ingo Stadler die er mede voor zorgde dat de conferentie een succes werd.