Zur Startseite

Word een KNX Training Centre

De KNX certificeringsprocedures voor opleidingscentra:

Fase Verklaring van de fase

Registratie

Het geïnteresseerde opleidingscentrum voltooit de KNX-vragenlijst voor certificatie en geeft het aan KNX Association terug. Het opleidingscentrum wordt later geregistreerd en heeft toegang tot de huidige elektronische versie van de KNX-trainingdocumentatie. Het ‘geregistreerde’  opleidingscentrum kan de KNX-technologie aanbrengen, maar kan geen certificaten verstrekken die als basis voor partnerschap worden vereist. 

Belangrijk: De registratie vervalt na één jaar, maar kan verlengd worden!

Autorisatie

Wanneer het geregistreerde opleidingscentrum naleving van de minimumvereisten heeft bewezen, zal het later gemachtigd worden voor de organisatie van basiscursussen met KNX-examen en/of (indien aangevraagd) voor geavanceerde cursussen. De vergunningsfase is beperkt tot 2 basiscursussen met KNX-examen of 2 geavanceerde cursussen en duurt één jaar.

Minimumvereisten:

  • media-uitrusting
  • opleidingsuitrusting: de apparaten en de componenten zullen beschikbaar zijn om de volgende functies te realiseren: omschakeling, dimmen, controle van rolluiken, koppeling van twee TP1-lijnen (er moet voor elke werkplaats een koppelaar beschikbaar zijn)
  • ETS-software: tenminste één ETS Professional voor de computer van de docent en ETS Lite-licenties voor de beschikbare studentencomputers
  • een gecertificeerde tutor: minstens één (interne of externe) docent moet in het bezit van een tutor-certificaat zijn. Tutor-cursussen worden door verscheidene KNX-opleidingscentra georganiseerd. Gelieve hiervoor contact op te nemen met het dichtstbijzijnde opleidingscentrum.

Belangrijk: een erkend opleidingscentrum kan twee cursussen organiseren die met een certificaat worden afgesloten.

Belangrijk: de docent moet over een persoonlijke computer beschikken. De computers voor de studenten mogen gehuurd worden of door de studenten zelf naar de cursus meegebracht worden.

Inspectie

Naleving volgens de ISO 9001-norm is aangeraden.

Op basis van de geleverde documentatie worden alle KNX-vereisten gecontroleerd op naleving.

Nota: De opleidingscentra die reeds gecertificeerd waren door KNX Association voor hun basiscursussen, kunnen uitbreiding van hun certificering aanvragen door documenten voor te leggen die de naleving van de extra vereisten tonen.

Certificering

KNX Association verleent het KNX-certificaat na een succesvolle controle van de geleverde documentatie

Toezicht

Wanneer het opleidingscentrum gecertificeerd is conform ISO 9001, wordt de voortdurende naleving aan de vereisten gecontroleerd door een vernieuwde voorlegging van een ISO-9001-certificaat na drie jaar.
Wanneer het opleidingscentrum niet ISO 9001:2000-gecertificeerd is, heeft KNX Association op elk moment het recht om documentatie van het opleidingscentrum op te vragen dat de voortdurende naleving toont van de vereisten van KNX. Deze documenten moeten KNX Association uiterlijk 3 weken na het verzoek bereiken. KNX Association heeft het recht om onaangekondigde inspecties uit te voeren bij gecertificeerde trainingscentra.

Kosten

Omschrijving Kosten
Jaarlijkse kosten (update van de opleidingsdocumentatie) 500 €

Documenten

Brochures