Zur Startseite

Conferenties voor opleidingscentra

Recente evenementen

In deze sectie vindt u de programma’s van de vorige conferenties en kunt u de respectievelijke presentaties downloaden door op de links te klikken.

Een extra conferentie voor de Duitstalige KNX Opleidingscentra is gepland op 8 en 9 juli in  Bayreuth (Duitsland):

Conferentie voor Opleidingscentra 2014 Bayreuth Programma


Mei 2014: Conferentie in Quinta Do Anjo (Portugal)

Meer dan 50 gedelegeerden van verschillende opleidingscentra wereldwijd zoals Libanon, Israel, Brazilië, Indië en verschillende Europese landen) woonden aandachtig de presentaties van KNX Association bij.

Mr. Unal informeerde de opleidingscentra over de recente veranderingen in de vereisten voor opleidingscentra alsook de geactualiseerde opleidingsdocumentatie. De KNX gecertificeerde opleidingscentra kregen informatie over de laatste feiten en cijfers van KNX leden, opleidingscentra, partners en informatie over recente publicaties van KNX Association.  

Mr. Hänel gaf het publiek een A-Z inleiding over de nieuwigheden van ETS 5 en hierna kregen de opleidingscentra zelf de volledige dag, als eersten na de KNX-fabrikanten, om de ETS5 bèta te testen. ETS5 werd psoitief onthaald: ze keken allen al uit naar de lancering in oktober 2014.

Presentatie

Foto’s


Mei 2012: Conferentie in Montpellier (France)

Details

De jaarlijkse conferentie voor opleidingscentra werd dit jaar gehouden in de mooie stad Montpellier (Frankrijk). Ongeveer 50 afgevaardigden van opleidingscentra en partners werden geïnformeerd over productnoviteiten die eerder op light+building werden getoond.

Het hoogtepunt was de presentatie over de ETS Apps. Er zijn Apps voor smart phones, tablets en nu ook KNX Apps voor de Engineering Tool Software (ETS). ETS4 volstaat voor degenen die KNX willen programmeren. Vele gebruikers anderzijds hebben extra functies nodig tijdens het programmeren met ETS. Met de ETS Apps heeft KNX Association de perfecte oplossing gevonden.

Presentaties

KNX Association [Mr Unal] – Engels   

KNX Association [Mr Demarest] - Engels   

Hager [Mr Peters] - Duits   

Bleu Comm’ Azur [Mr Kiefel] – Engels   

Newron Systems [Mr Hervois] – EngelsFrans   

Albrecht Jung [Mr Paloc] - Engels   

IDOM Concept [Mr Claudepierre] -Engels   

ABB [Mr Dekkil] – Engels & Frans   

Elsner [Mr Kiefel] - Engels   

Eelectron [Mr Ducros] - Engels   

Zennio [Mr Micaelli] - Frans

 
 

Januari 2011: Conferentie bij ABB Stotz Kontakt, Heidelberg (Duitsland)

Details

Na de succesvolle lancering van ETS4 in oktober 2010 kregen opleidingscentra de kans hun ideeën en ervaringen met elkaar te delen tijdens de jaarlijkse conferentie voor opleidingscentra.

De conferentie werd opnieuw georganiseerd door ABB Stotz Kontakt in Heidelberg (Duitsland), die mee aan de wieg stond van de organisatie van evenementen.

Een publiek van meer dan 70 deelnemers uit Indië tot Zweden luisterden naar presentaties van KNX Association. Het belangrijkste onderwerp was de nieuwe opleidingsdocumentatie voor ETS4 en de toekomstige functies en verbeteringen van ETS.

ETS4 heeft aan de verwachtingen voldaan en is onderweg om ‘de’ software te worden voor het programmeren en inbedrijfstellen van KNX-installaties.

Presentaties

Mr Unal – KNX Association - Engels & Duits

Mr Hänel – KNX Association - Engels

 
 

Juni 2009: Conferentie bij Siemens AG, Regensburg (Duitsland)

Details

De jaarlijkse conferentie voor opleidingscentra werd gehouden in juni 2009 bij Siemens Regensburg (Duitsland). Meer dan 50 afgevaardigden van verschillende KNX-opleidingscentra en KNX-fabrikanten kregen informatie over KNX-productnoviteiten.

Het voornaamste onderwerp was de impact van beheersystemen op het energieverbruik, energie-efficiëntie en groene gebouwen. Bovendien kreeg het publiek een sneak preview van ETS4, die zal verschijnen in 2010.

Presentaties

Mr Peters- Hager Electro – Chairman KNX Expert Group Training. geen presentatie

Mr Unal – KNX Association - Engels &Duits

Mr Hänel – KNX Association - Engels

Mr Prof. Mevenkamp – Technische universiteit van BremenEngels & Duits

Mr Koyne – Lid van KNX Userclub Duitsland  - Engels & Duits

Presentatie van nieuwe producten van KNX Members

 
 

Juni 2008: Conferentie in het Diamant Conferentie & Business Centrum, Brussel (België)

Details

De jaarlijkse conferentie voor opleidingscentra werd dit jaar gehouden in Brussel. Ongeveer 55 afgevaardigden van opleidingscentra en KNX-fabrikanten werden geïnformeerd over productnoviteiten die eerder op light+building werden getoond.

Het voornaamste onderwerp was de KNX Online Shop – een online tool op maat gemaakt voor de klanten van KNX Association. Bovendien kreeg het publiek gedetailleerde informatie over de nieuwe functies van ETS3 Versie F.

Een ander interessant onderwerp was de presentatie van een Spaans opleidingscentrum die de voordelen aanhaalde van blended learning, een mix van afstandsleren en opleiding ter plaatse.

Presentaties

Joost Demarest: Presentatie 
Mr. Unal: Presentatie 
Mr. Hänel: Presentatie 
Mr. Julio Díaz: Presentatie 
Mr Janke:  Engels  -  Duits 
Mr. Grossmann:  Presentatie 
Mr. Fleischer:   Engels  -  Duits 
Mr Brüggemann:  Engels  -  Duits 
Mr Stutzenberger: Engels - Duits 
Mr Droescher: Engels - Duits 
Mr. Dude: Presentatie
Mr. Streicher: Presentatie
Mr Truar. Presentations: Engels -Duits 
Mr Benken. Presentations: Engels -Duits 
Mr Mohr Presentations: Engels -Duits 
Mr. Jüngst Presentations:Engels -Duits 
Mr. Stumpf:  Presentatie 
Mr Peters:  Presentatie

 
 

Mei 2006: Conferentie bij Gira, Radeformwal

Hieronder vindt u de presentaties van de verschillende sprekers:

Foto’s of Conferentie


Maart 2005: Conferentie bij Bfe, Oldenburg

Gehost door Bfe in Oldenburg (Duitsland), KNX Association organiseerde de jaarlijkse conferentie van opleidingscentra, waar de KNX-gecertificeerde opleidingscentra geïnformeerd werden over nieuwe systeem- en toolevoluties. Download het programma: