Zur Startseite

Over Manufacturer Tool

Manufacturer Tool

Definitie

De Manufacturer Tool is speciaal ontwikkeld voor KNX-fabrikanten voor de creatie van KNX-conforme productdatabanken. KNX-fabrikanten hebben dit tool dus nodig om:

  • ETS-productdatabanken aan te maken en te testen.
  • deze productdatabanken te certificeren bij KNX Association.

Na certificering bij KNX worden de productdatabanken in een productcatalogus als download aangeboden door de fabrikanten. Alleen na import van deze data in ETS zullen deze producten beschikbaar zijn voor programmering in het project.

De Manufacturer Tool is alleen beschikbaar voor KNX-leden.

Details

Om KNX-apparaten te verkopen is het noodzakelijk om de volgende stappen uit te voeren:

  1. In-house ontwikkeling van KNX-hardware (of externe verwerving van een OEM).
  2. Ontwikkeling van KNX-software voor deze hardware. De combinatie van 1 en 2 is meestal een KNX-apparaat dat verkocht wordt aan eindgebruikers.
  3. Ontwikkeling / creatie van een ETS-productdatabank voor het KNX-apparaat.

In deze productdatabank zijn alle configuratiegegevens aanwezig, deze bevat de informatie die ETS nodig heeft om de apparaten op een juiste manier te configureren en te programmeren via de KNX-bus.

Productdatabanken kunnen als download beschikbaar zijn op de website van het bedrijf of kunnen elektronisch doorgegeven worden (ETS App Online KNX Product Catalog, CD-ROM en Email).

Een enkele productdatabank wordt ook een 'Catalog' genoemd.

Met ETS4 kan de Manufacturer Tool producten aanmaken voor verschillende ETS-versies, i.e. voor ETS4/5 en uiteraard ook voor ETS3.

De nieuw ontwikkelde Manufacturer Tool is een geïntegreerd deel van Visual Studio © 2013 IDE en maakt gebruik van deze werkomgeving.

Figuur Gebruikelijk proces voor de creatie van producten.

Normaal proces