Zur Startseite

Voordelen voor Architecten & Planners

Efficiënt & intelligent

De creativiteit van de ontwerper wordt er tegenwoordig bijgehaald, met als doel een expressieve en spannende architectuur die zowel ecologisch als winstgevend is. Een ding is duidelijk: We beheren de klimaatverandering!

Hansruedi Preisig

Hansruedi Preisig

"Als een gebouw niet geliefd is bij de mensen, is dat hoogstwaarschijnlijk het belangrijkste obstakel op de weg naar complete duurzaamheid.”

Volledige uitleg

Nicole Kerstin Berganski

Nicole Kerstin Berganski

"De vraag is nu: wat is comfort? Daar kan wel veel over gezegd worden, als men erover wil filosoferen."

Volledige uitleg

 
Rolf Läuppi

Rolf Läuppi

" ... dat men probeert een gebouw altijd in de optimale situatie te laten functioneren, en dat het gebouw zichzelf reguleert in de ideale situatie."

Volledige uitleg

Thomas Mika

Thomas Mika

"Er zijn waarschijnlijk weinig sectoren die zo opwindend zijn en waar men heen en weer wordt geslingerd tussen design en technologie als verlichting."

Volledige uitleg

 

Duurzaam design met KNX

Onbeperkte mogelijkheden voor ontwerpen in verlichting, hogere energie-efficiëntie en verminderde levenscycluskosten dankzij de enige wereldwijde open standaard voor woning- en gebouwsysteemtechniek.

KNX

Internationale uniforme norm

Planners, investeerders en architecten kiezen steeds vaker voor woning-en gebouwsysteemtechniek gebaseerd op de internationale KNX-norm.

Flexibel in gebruik

Flexibel in gebruik

De KNX-standaard biedt een hoge mate aan flexibiliteit, doordat de functie van een gebouw snel aangepast kan worden aan nieuwe eisen of geheel nieuwe toepassingen.

 
Een systeem

Een systeem voor alle toepassingen

Alle mogelijke toepassingen en functies zoals verlichting, rolluiksturing voor het beheer van de veiligheid, verwarming, ventilatie, airconditioning, monitoring, alarmsystemen, waterbeheer, energiemanagement, metersystemen evenals huishoudelijke apparaten, audio en nog veel meer.

Comfort

Comfort is belangrijk

Na de KNX-businstallatie hoeft men zich geen zorgen meer te maken over wanneer de zonwering moet worden gebruikt, de verhitting van een ruimte, het dimmen van de lichten, enz.

 
Beveiliginig

Beveiliging altijd gegarandeerd

Een beveiligingssysteem kan worden geïntegreerd met behulp van KNX. Via de bus wordt aangegeven wanneer deuren of ramen worden gesloten, apparaten worden uitgeschakeld, wanneer er ongewenste gasten in het gebouw zijn, als er een brand uitbreekt, enz.

Communicatie

Communicatie

KNX kan worden geïmplementeerd in het interne communicatiesysteem van het gebouw zelf. Daarnaast kunnen de gegevens extern worden doorgegeven voor de beveiliging, onderhoud, communicatie, enz.

 
Costs

Kostenbesparing

De bustechnologie kan, indien correct geïmplementeerd, zijn eigen kosten compenseren.

KNX fabrikanten

Internationale fabrikantenvereniging

Meer dan 340 KNX-leden zorgen voor een breed scala aan beschikbare producten, die 100 % compatibel zijn. Dit maakt KNX uniek in vergelijking met andere bussystemen.

 

Brochures