Zur Startseite

Waarom KNX gebruiken als huiseigenaar?

Veiligheid

Veiligheid

Waakzaam netwerk

KNX waakt onvermoeibaar ’s nachts en wanneer u onderweg bent. Het intelligente netwerk voor de volledige woningautomatisering verbindt bewegingsmelders, glasbreuksensoren en rolluiksturing met het alarmsysteem, noodschakelfuncties en indien gewenst met de gsm.

Dit geeft u bescherming en veiligheid – dag en nacht!

Snelle reactie

Met KNX geen verrassingen: de gekoppelde rookmelder waarschuwt u en alle andere bewoners bij rookontwikkeling en beginnende branden. Ook een gas- of waterlek wordt onmiddellijk gedetecteerd en gemeld voordat grotere schade kan ontstaan. Zelfs als u niet thuis bent.

Alles onder controle

Ongestoord op vakantie: De beveiligingsfuncties van KNX zorgen voor een ‘bewoond’ thuis – en u kunt ontspannen.

Efficiëntie

Efficiëntie

Energiebesparing

Bewuste omgang met energie waarborgt onze toekomst. KNX denkt verder. Jaloezie en kamerthermostaat, radiatorventiel, raamcontact en lichtsensor, ze kunnen allemaal via KNX met elkaar communiceren. Een intelligent netwerk reduceert stroom- en warmterverbruik automatisch. U merkt het effect ervan.

Techniek voor generaties

Uw huis leeft. Meerdere generaties zullen er gebruik van maken. Met het systeem kunt u de techniek in uw woning te allen tijde aan te passen aan veranderende behoeftes. Deze duurzaamheid verhoogt de waarde van het onroerend goed en bespaart op lange termijn hoge kosten.

Producten op maat

KNX denkt in bouwstenen. Wij noemen dit modulaire systeemtechniek. Het grote voordeel: netwerk en woningtechniek kunnen altijd naar believen uitgebreid en verbouwd worden. Voor kleine of grote projecten, renovatie of nieuwbouw, er zijn steeds producten op maat en efficiënte oplossingen beschikbaar.

Comfort

Comfort

Elke dag

Bevrijd uzelf van tijdrovende routinetaken. KNX ontlast u zoals een discrete, betrouwbare dienaar. U zegt het systeem wat het moet regelen of bewaken. De intelligente gebouwautomatisering voert de rest uit en informeert u automatisch over het resultaat.

Comfort op maat

Met één toets tovert u ’s avonds een aangename lichtsfeer in uw woonkamer en als u gasten ontvangt, bepaalt u de passende lichtinstelling en muziek.

Wat vaak gebruikt wordt, is goed

De sturing van jaloezieën op basis van helderheid, tijd en behoefte verhoogt uw wooncomfort. Alle verlichting kan eenvoudig via centrale schakelingen uitgeschakeld worden.

Alles op een rij

Met een centraal infopaneel.

Investering met toekomst

Kinderen

Een systeem dat zijn waarde behoudt

KNX is het enige systeem dat voldoet aan de eisen van de Europese (EN50090) en internationale (ISO/IEC 14543) norm voor woningautomatisering. De conformiteit met deze normen onderstreept de kwaliteit en duurzame waarde van de KNX-technologie. Deze conformiteit is een kwaliteitslabel voor bouwers. KNX is een open, trapsgewijs uit te breiden en consequent gebruikers-georiënteerd systeem. Het is voorbereid op alle toekomstige generaties van producten.

Een open systeem

Met KNX heeft u vrije productkeuze: meer dan 340 fabrikanten bieden een groot aantal KNX-gecertificeerde en –compatibele producten aan, die voldoen aan de huidige technische standaarden. Dit biedt u grote onafhankelijkheid.

Vandaag bouwen voor de wensen van morgen

Op gevorderde leeftijd zelfstandig blijven. Ook met een handicap onafhankelijk thuis wonen. KNX ondersteunt uw wens. Het is de garantie voor veilig wonen zonder barrières. Indien nodig, breidt u het systeem gewoon uit, bij voorbeeld met een noodoproep of bewakingscontrole.

KNX Partners

Oplossingen op maat voor intelligent wonen

KNX is wereldwijd de enige open standaard voor domotica en immotica en toekomstgericht, als consequente doorontwikkeling van EIB (sinds 1987).

KNX communiceert ofwel via het stroomnet (powerline), via een laagspanningsbusleiding, via radiosignalen of via IP. KNX stuurt overkoepelend verlichting, verwarming, jaloezie, ventilatie, maar ook media- en veiligheidstechniek. Daardoor ontstaat een systeem dat spaarzaam werkt en voldoet aan de behoeftes van de bewoners of gebruikers van een gebouw.

Door de mogelijkheid een netwerk op te bouwen, zijn functies realiseerbaar, die tot nu toe slechts met aanzienlijke technische middelen en inspanning uitvoerbaar waren. Sensoren zoals bewegingsmelders en thermostaten sturen via een busleiding instructies aan actoren, die vervolgens bijvoorbeeld verlichting, verwarming of klimaatregeling van een woning regelen. Het systeem wordt met schakelaars of aanrakingsgevoelige beeldschermen (touch-panels) bediend. Maar KNX kan ook van afstand via internet of telefoon worden bediend.

KNX is flexibel

Een alternatief voor de bedrade (=tweedraadleiding) overdracht van informatie in het bussysteem is de overdracht via radiosignalen, via het 230V-net en via Internet/IP. Radiotransmissie is bijzonder geschikt voor renovatieprojecten.
De installateur verbindt en programmeert het systeem naar uw wensen en eisen. Het systeem kan te allen tijde worden aangepast aan de veranderende behoeftes of worden uitgebreid met nieuwe functies. Dit biedt een hoge graad aan flexibiliteit.

Kies uw KNX Partner

KNX Partners zijn elektroninstallateurs en ontwerpers, die over de nodige KNX-know-how beschikken. Momenteel zijn al meer dan 40.000 installatiebedrijven in 125 landen opgeleid in deze techniek – en dit aantal neemt alleen maar toe. Aan u de keuze!

Brochures