Zur Startseite

Configuratiemodi:

De KNX-standaard laat elke producent toe om de meest ideale configuratiemodus te selecteren. Op die manier kan de producent de juiste combinatie kiezen voor het beoogde marktsegment en de toepassing.

De KNX-standaard bevat 2 verschillende configuratiemodi:

Configuratiemodi

S-Mode (System Mode)

Dit configuratiemechanisme is bedoeld voor ervaren KNX-installateurs, en laat hen toe geavanceerde gebouwcontrolefuncties te realiseren. Een installatie, bestaande uit componenten in ‘S-Mode’ kan geprogrammeerd worden met de gewone software-tool (ETS® Professional), waarbij de producenten van S-mode busdeelnemers van productdatabases voorzien. ETS wordt ook gebruikt om de busdeelnemers te verbinden en ze te configureren (door de beschikbare parameters zoals vereist in te stellen). ‘S-Mode’ biedt de hoogste graad van flexibiliteit bij het realiseren van gebouwcontrolefuncties.

E-Mode (Easy Mode)

Dit configuratiemechanisme is bedoeld voor installateurs met een KNX-basisopleiding. Busdeelnemers compatibel met ‘E-Mode’ hebben meer gelimiteerde functies in vergelijking met ‘S-Mode’. Ze zijn reeds voorgeprogrammeerd en hebben een standaard parameterinstelling. Met een simpele configurator kan elke component gedeeltelijk aangepast worden (hoofdzakelijk de parameterinstellingen en communicatielinks).