Zur Startseite

KNX Uitvoerende Raad (KEB)

De KNX Uitvoerende Raad (KEB) wordt verkozen uit KNX-leden tijdens de KNX Algemene Vergadering. De Raad is verantwoordelijk voor de strategie van KNX Association, zowel technisch als commercieel. KEB houdt toezicht op de activiteiten van de KNX Technische Raad en de KNX Marketing Raad. Aan het begin van elk jaar bereidt KEB een budgetvoorstel voor dat later tijdens de Algemene Vergadering aan alle leden ter goedkeuring wordt voorgelegd.

Leden van de KEB

Company Member Function

ABB Stotz-Kontakt GmbH

Mr. Harald Horst


Albrecht Jung GmbH & Co. KG

Mr. Martin Herms


Busch-Jaeger Elektro GmbH

Mr. Adalbert Neumann


Feller AG

Dr. Matthias Bölke


GIRA Giersiepen GmbH & Co. KG

Mr. Christian Feltgen


HAGER Group

Mr. Johannes Hauck

Vice-President

Insta GmbH

Mr. Alexander Burgbacher


Merten GmbH

Mr. Oliver Borchmann


Osram GmbH

Dr. Klaus Orth


Qundis GmbH

Mr. Volker Eck


Schneider Electric

Mr. Jean-Christophe Krieger


Siemens AG

Mr. Hans-Joachim Langels


Siemens Switzerland Ltd.

Mr. Franz Kammerl

President

Theben AG

Mr. Thomas Sell


De Uitvoerende Raad wordt bijgestaan door 2 sub-raden:

  • Technische Raad (KTB), Convenor Dominique Beck - Hager Electro SA, verantwoordelijk voor de goedkeuring en de ontwikkeling van de KNX-standaard, inclusief de systeem- en testspecificaties en de regulering van de certificaten. KTB is het hoogste technische beslissingsorgaan bij KNX. KTB is ook verantwoordelijk voor het overbrengen van onderdelen van de KNX-standaard naar de bevoegde internationale standaardisatie-comités.
  • Marketing Raad (KMB), Convenor Heinz Lux - KNX Association cvba, verantwoordelijk voor de marketingstrategie omtrent de KNX-standaard, inclusief de communicatie en de promotieactiviteiten. KMB is het hoogste beslissingsorgaan op marketing-gebied. KMB is tevens verantwoordelijk voor de activiteiten die ondernomen worden in de verschillende markten door de KNX national groups.