Zur Startseite

Inleiding

In mei 1999 richtten de volgende associaties KNX Association cvba op:

  • EIBA (European Installation Bus Association)
  • EHSA (European Home Systems Association)
  • BCI (BatiBUS Club International)

KNX Association is de eigenaar van de wereldwijde standaard voor gebouwautomatisering: KNX en tevens de eigenaar van het KNX trademark-logo wereldwijd. De leden zijn producenten die apparaten ontwikkelen voor verscheidene toepassingen van gebouwautomatisering, gebaseerd op KNX, zoals belichting, bediening van luiken, beveiligingssystemen, verwarming, ventilatie, airconditioning, controletoepassingen, waterbeheer, energiebeheer, huishoudapparaten, audiotoepassingen en veel meer. Naast de producenten kunnen ook dienstverleners (openbare voorzieningen, telecom, etc.) lid worden van KNX Association.

Structuur

De Algemene Vergadering – het hoogste legale orgaan van de Association, waarin alle leden vertegenwoordigd zijn – komt minstens een maal per jaar samen om de ondernomen activiteiten te evalueren en het toekomstige budget goed te keuren. De Uitvoerende Raad, verkozen voor een periode van vijf jaar onder de leden van de Algemene Vergadering, is verantwoordelijk voor de strategie van de Association, de KNX-standaard en het budgetvoorstel.
De Uitvoerende Raad (KEB) wordt bijgestaan door twee permanente raden:

  • Technische Raad (KTB) Deze raad is verantwoordelijk voor de goedkeuring en de ontwikkeling van de KNX-standaard, inclusief de systeem- en testspecificaties en de regulering van de certificaten. KTB is het hoogste technische beslissingsorgaan bij KNX. KTB is ook verantwoordelijk voor het overbrengen van onderdelen van de KNX-standaard naar de bevoegde internationale standaardisatie comités.
  • Marketing Raad (KMB) Deze raad is verantwoordelijk voor de marketingstrategie omtrent de KNX-standaard, inclusief de communicatie en de promotieactiviteiten. KMB is het hoogste beslissingsorgaan op marketing-gebied. KMB is tevens verantwoordelijk voor de activiteiten die ondernomen worden in de verschillende markten door de KNX national groups.

Zowel de Technical als de Marketing Board worden bijgestaan door verscheidene Werkgroepen (WG) en Task Forces (TF). De aandeelhouders kunnen deelnemen aan de verdere ontwikkeling en promotie van de KNX-standaard. Een overzicht van alle actieve groepen kan men hier terugvinden.

Partnerschap

Naast de leden heeft KNX Association partnerverdragen afgesloten met meer dan 44.000 partners in meer dan 125 landen. Het type partnerschap hangt af van de doelgroep. Bij KNX Association bestaan de volgende vormen:

Type Toegespitst op

Members

KNX fabrikanten

National Groups

Vertegenwoordigers van de KNX-leden in de respectievelijke landen

Partners

Installateurs met het KNX-certificaat

Professionals

Informatieplatform voor KNX-systeemintegratoren en KNX-installateurs

Training Centres

Gecertificeerde KNX-opleidingscentra

Scientific Partners

Universiteiten en technische instituten, actief in KNX-onderzoek

Associated Partners

Associaties en organisaties die KNX ondersteunen en promoten

Test Labs

Testlaboratoria die de softwaretests van een KNX-product uitvoeren.

Brochures