Zur Startseite

KNX Nederland

KNX Fabrikanten

Alle fabrikanten, leveranciers, importeurs en groothandelaren die KNX-gecertificeerde producten en/of systemen verkopen of produceren kunnen lid worden van KNX Nederland. Binnen KNX Nederland zorgen deze fabrikanten gezamenlijk voor de promotie van de op KNX-gebaseerde woning- en gebouwautomatisering. Ook informeren zij gezamenlijk de KNX Professionals - vakmensen die met KNX werken - en zijn de fabrikanten in een gezamenlijk netwerk actief.  

Wereldwijd zijn er al ruim 350 fabrikanten die hun producten en systemen op KNX baseren. Op dit moment zijn de volgende fabrikanten en leveranciers aangesloten bij KNX Nederland:

Bedrijf Adres Telefoon

ABB

Frankeneng 15
6716 AA Ede Gld

0318 66 93 00

B.E.G.Luxomat

Tjalk 42
2411 NZ Bodegraven

0172 47 68 00

Cosento / Divus / Trivum / Bilton /MDT

Jagerserf 45
3851 SM Ermelo

0341 49 21 51

Gira

Industriegebiet Mermbach
Dahlienstraße
D-42477 Radevormwald
Duitsland

49(0)2195-602-0

Hager

Rijndijk 121
2394 AG Hazerswoude-Rijndijk

071 341 90 09

Hunter Douglas

Piekstraat 2
3071 EL Rotterdam

010 486 94 63

Isolectra

Rivium Boulevard 101
2909 LK Capelle aan den IJssel

010 285 52 85

Schneider Electric

Taurusavenue 133
2132 LS Hoofddorp

023 5 124 124

Siemens

Prinses Beatrixlaan 800
2595 BN Den Haag

070 333 3333

Somfy Nederland B.V.

Diamantlaan 6
2132 WV Hoofddorp

023 55 44 900

Theben Nederland

Laan van de Leeuw 34
7324 BD Apeldoorn

055 2020000 / 06 106 093 35

WAGO

Laan van de Ram 19
7324 BW Apeldoorn

055 36 83 500

Bent u fabrikant, handelsbedrijf of importeur en heeft u interesse om ook tot KNX Nederland toe te treden, stuur dan een e-mail met uw gegevens naar . Wij sturen u dan het huishoudelijk reglement en nemen vervolgens contact met u op.

KNX Professionals

In Nederland vormen de KNX Professionals een netwerk van vakmensen die met de automatiseringsstandaard KNX werken. Binnen dit netwerk van KNX Professionals staan de meeste activiteiten in het teken van intensieve kennisuitwisseling. Voor deze installateurs en system integrators organiseert KNX Nederland bijeenkomsten waar zowel technische als commerciële aspecten van KNX aan bod komen.   Als KNX Professional kunt u over de volgende zaken beschikken:

  • meerdere gratis bijeenkomsten per jaar
  • een eigen platform op internet met exclusief forum
  • maandelijks of vaker een e-mail nieuwsbrief
  • diverse hulpmiddelen, zoals promotiematerialen en advertenties
  • aandacht voor KNX Professionals en KNX-projecten in de media
  • laagdrempelige prijzen voor een eigen stand op beurs Domotica & Slim Wonen
  • deelname aan de KNX Professionals Award voor beste project
  • en nog veel meer

  Op de website www.knx-professionals.nl vindt u uitgebreide informatie over de activiteiten van dit netwerk. Een lidmaatschap kost 295 euro (excl BTW) per jaar. Het tweede of meerdere lidmaatschap binnen één bedrijf kost 200 euro (excl BTW) per jaar. Klik hier voor het aanmeldformulier . Vul deze volledig in en zend deze naar het secretariaat van KNX Nederland. U krijgt een schriftelijke bevestiging van uw aanmelding.

KNX Technology Partners

Elke bedrijf dat als fabrikant, leverancier, agent of importeur producten en/of systemen verkoopt of produceert, die geïntegreerd met KNX-gecertificeerde producten een functionaliteit invult, kan als KNX Technology Partner tot het netwerk toetreden. KNX Technology Partners onderschrijven de doelstelling om binnen het netwerk van KNX in Nederland voor kennisoverdracht en kennisverspreiding te zorgen.   Zodra een bedrijf (ook) KNX-gecertificeerde producten aanbiedt, verkoopt en/of produceert, dan kan het geen KNX Technology Partner worden. Deze bedrijven kunnen lid worden van KNX Nederland. De status KNX Technology Partner vervalt op het moment dat een bedrijf een KNX-gecertificeerd product aanbiedt, verkoopt en/of produceert.  

Huidige KNX Technology Partners 

Forest Group Nederland B.V. - Deventer
iRidiumMobile.nl - Nederasselt 
Meerdan b.v
. - Zwaag
Osec B.V. - Purmerend
OSRAM benelux
- Capelle a/d IJssel
PureDomotica - Liempde
Spark Custom Electronics
- Vinkeveen
xxter - Amsterdam   

Voorwaarden 

Contributie: € 1.000 (excl. btw) per kalenderjaar 

Rechten: Elke KNX Technology Partner heeft het recht om maximaal 2 personen te laten deelnemen aan alle netwerkbijeenkomsten   van KNX Professionals. Als men meer dan twee personen willen laten deelnemen aan de netwerkbijeenkomsten dan zijn de kosten hiervoor € 500 per persoon per kalenderjaar.  

Een bedrijf dat als KNX Technology Partner actief is, heeft verder het recht op lezingen, voordrachten, presentaties of andere media-uitingen voor KNX Professionals tegen de daarvoor geldende tarieven.

KNX GroothandelsPartners

KNX Nederland nodigt de elektrotechnische groothandel uit om een actieve rol te vervullen binnen het KNX-netwerk. Groothandelaren kunnen de komende jaren een boost in hun activiteiten verwachten doordat de markt voor KNX-gebaseerde woning- en gebouwautomatisering een steeds grotere omvang aanneemt. Groothandelaren die als KNX GroothandelsPartner tot het Nederlandse KNX-netwerk toetreden, geven daarmee een duidelijk signaal af dat zij een bijdrage willen leveren aan de markt voor KNX-geautomatiseerde installaties.   

Huidige KNX GroothandelsPartners 

Elauma - Den Haag
KNX1 - KNX servicegroothandel
- Boxtel
Oosterberg
- Zutphen
Rexel
- Gouda
Schuurman Groothandel in Elektrotechniek
- Alkmaar
Solar Nederland
- Alkmaar
Technische Unie
- Amstelveen
Van Egmond Elektrogroothandel BV
 - Doetinchem  

KNX Nederland biedt groothandelaren die lid worden van het netwerk een stem in het bestuur van de vereniging maar bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om te participeren tijdens de netwerkbijeenkomsten van KNX Nederland. De groothandelaren helpen het KNX-netwerk onder meer door installateurs en system integrators bekend te maken met de KNX-producten en brengen bij hun klanten het lidmaatschap van KNX Professionals onder de aandacht.  

De contributie voor het lidmaatschap van KNX GroothandelsPartners bedraagt € 3.000 of € 1.500 euro per kalenderjaar, afhankelijk van de grootte van de groothandel. Voor meer informatie en alle voorwaarden van het lidmaatschap, stuur een verzoek naar .

KNX Associates

Brancheorganisaties, kennisinstellingen, opleidingsinstituten en non-profit organisaties kunnen het KNX-netwerk in Nederand versterken als KNX Associates. Deze leden zijn op hun specifieke wijze actief in de markt voor woning- en gebouwautomatisering en spelen een rol in het informeren van de professionals of consumenten en bij het vergroten van deze markt. De leden van de KNX Associates vervullen een adviserende rol voor het bestuur van KNX Nederland.   

Huidige KNX Associates

Brancheorganisatie Gebouw Automatisering - Leusden
Stichting Smart Homes - Eindhoven
Domotica Platform Nederland - Amsterdam
Leertouwer - Barneveld
Kenteq - Woerden
InstaVer - Nieuw-Vennep
Van Drunen Domotica - Apeldoorn  

Als u meer informatie wilt over KNX Associates dan kunt u contact opnemen via .